Blogsbjerg

Blogsbjerg

Denne blog er tilknyttet sitet Danskebjerge.dk

Skriv indlæg ved at klikke på "Kommentarer" under hvert emne. Log-in er ikke nødvendigt.

Cykelløb sætter Danmarksrekord i højdemeter

Løb & ruterPosted by Danskebjerge Tue, May 06, 2014 23:20:31


Syv en halv million højdemeter. Så meget vil der samlet set være tilbagelagt, når deltagerne i næste søndags Grejsdalsløb kommer i mål. Et tal, der er højere end ved noget andet kendt motionsarrangement i Danmark.

I alt 4500 ryttere stiller til start ved det bakkerige Grejsdalsløb. De fleste af dem har valgt 135 kilometer-distancen, hvor de 2000 mænd og kvinder hver især skal overvinde højdeforskelle på 1500 lodrette meter. Det er dermed også den distance, hvor feltet samlet set skal bestige flest højdemeter, nemlig svimlende 2,94 millioner.

Tallet er beregnet ud fra informationer på løbets hjemmeside - med de små forbehold, der skal tages i den forbindelse.

Grum rute med 2500 højdemeter

Godt 1100 andre har tilmeldt sig den grusomme 220 km-rute med endnu flere stigninger og dermed endnu flere højdemeter: lige omkring 2500. Det giver i alt 2,85 millioner højdemeter - hvis altså alle deltagere har kræfter nok i benene til at nå i mål.

Når de tre øvrige distancer i Grejsdalsløbet lægges oveni, lander man på lidt over 7,5 millioner tilbagelagte højdemeter. Det svarer til små 7.000 enkeltture op ad den berømte Alpe d'Huez-stigning, der kendes fra Tour de France.

Til sammenligning bliver der ved Aalborg Brutal Marathon, som af Danskebjerge.dk er kåret som Danmarks hårdeste maratonløb, i alt overvundet 163.000 højdemeter. Altså blot en brøkdel af, hvad deltagerne tilbagelægger ved Grejsdalsløbet, hvor de fleste ruter naturligvis også er en del længere.

Ved det sjællandske cykelløb Sjælsø Rundt er der flere deltagere end i Vejle, men ruterne er både kortere og fladere.

/Jacob  • Comments(0)//blogsbjerg.danskebjerge.dk/#post190