Blogsbjerg

Blogsbjerg

Denne blog er tilknyttet sitet Danskebjerge.dk

Skriv indlæg ved at klikke på "Kommentarer" under hvert emne. Log-in er ikke nødvendigt.

NYHEDSBREV Maj 2011

Om Danskebjerge.dkPosted by Danskebjerge Mon, July 04, 2011 23:48:51
(Hov, det kiksede vist med at få lagt det seneste nyhedsbrev ud på Blogsbjerg. Bedre sent end aldrig. Hvis du er tilmeldt nyhedsbrevet via hjemmesiden, har du fået det i din indbakke til rette tid.
Der er i øvrigt et frisk nyhedsbrev lige på trapperne.)

****************************

DANSKEBJERGE.DK's NYHEDSBREV
17. maj 2011

****************************

I søndags var Danskebjerge.dk ude på en lidt hård tur. Det var i Vejle - ved Danmarks angiveligt hårdeste cykelmotionsløb, Grejsdalsløbet. Hvis man bare har kigget sig en smule omkring på www.danskebjerge.dk, vil man vide, at Vejle-egnen byder på en række af Danmarks mest krævende stigninger. Så de 130 km var ingen "walk in the park". På den anden side kunne det have været værre - fx hvis man havde stillet op på 200 km-ruten, som inkluderede den morderiske Gl. Kongevej.

Et par andre bakker er også i fokus i denne tid. De ligger et helt andet sted i landet - og er langt fra lige så grumme som dem i Vejle. Geels Bakke og Søllerød Slotsvej er med på ruten til landevejsløbet, når VM i cykling kommer til Danmark i sensommeren.

Det er omdiskuteret, hvor stor betydning Geels Bakke kan få. Den ligger på selve opløbsstrækningen, så måske er den en hindring for de klassiske sprintere. Men stigningen er kun få hundrede meter lang, og sammenlignet med éndagsklassikerne - for ikke at sige Grejsdalsløbet - ser VM i Danmark ud til at blive et svært løb for udbrydere, der vil holde hjem. Som Danskebjerge.dk har fortalt om, kunne man godt have lagt en noget hårdere stigning ind på ruten. Den kunne både have øget spændingen om udfaldet og dramatikken undervejs.

http://www.danskebjerge.dk/artikler-koebenhavn1.htm

Herunder er der mere om det seneste nye på Danskebjerge.dk.

Mange bakkehilsner

Jacob

jt@danskebjerge.dk


*****************************


PÅ BJERGTUR HOS ARVEFJENDEN

Som tidligere nævnt samarbejder Danskebjerge.dk med Cykelmagasinet. Derfor vil der i de kommende udgaver af magasinet indgå artikler, som Danskebjerge.dk har bidraget med. I det nummer, der udkom tidligere på foråret, kunne man læse om stigningerne i Sydsverige. Dele af denne artikel ligger nu også på Danskebjerge.dk.

http://www.danskebjerge.dk/artikler-sydsverige.htm

------------------------------

HOPPEDE DU PÅ DEN?

Danskebjerge.dk havde en opsigtsvækkende historie i starten af april. Geologer havde målt sig frem til, at det i virkeligheden er toppen af Valby Bakke i København, der er Danmarks højeste punkt! Hvis man ikke lugtede lunten pga. indholdet, så kunne et kig på datoen for publiceringen (på bloggen) måske have afsløret noget...

http://blogsbjerg.danskebjerge.dk/#post38

------------------------------

DANSK BJERGKÆDE HAR FÅET NAVN

Der har hersket en del forvirring om, hvad man skal kalde Danmarks svar på Himalaya, nemlig det jyske højdedrag, der huser bl.a. Ejer Bavnehøj og Møllehøj. Nu er der fundet en fællesbetegnelse. Læs om dette i artiklen nedenfor, hvor der også er andre smånyheder fra nogle af landets højeste toppe:

http://www.danskebjerge.dk/artikler-dansktopnyt.htm

------------------------------

KÅRING AF BJERGBYER VÆKKER OPSIGT

Cykelmagasinet, Sjællandske, Kalundborg Folkeblad, Ugeavisen Kalundborg/Dinby.dk, TV2 Bornholm, Bornholms Tidende, Fredericia Dagblad, Vejle Amts Folkeblad.

Fælles for disse medier er, at de har omtalt Danskebjerge.dk's kåring af landets bjergbyer. En kåring, hvor jyske byer dominerede toppen af listen, men også Kalundborg på Sjælland og Gudhjem på Bornholm var med fremme.

http://www.danskebjerge.dk/artikler-bjergbyer2.htm

------------------------------

MIDTFYN OG MOLS

Danskebjerge.dk har her i foråret bl.a. været på Midtfyn og på Mols for at kigge på højdedrag. Der blev tid til at fotografere, cykle og løbe. Der kommer noget om turene på sitet (i Galleriet og under Højdedrag).

------------------------------

MELD TILBAGE

Husk, at Danskebjerge.dk altid gerne hører fra brugerne. En oplevelse ud over det sædvanlige? En kommentar til en artikel? Skriv endelig. På mail eller på bloggen. Eller besøg Danskebjerge.dk på Facebook. Begge dele er lige til at finde via forsiden.

*****************************

  • Comments(0)//blogsbjerg.danskebjerge.dk/#post46