Blogsbjerg

Blogsbjerg

Denne blog er tilknyttet sitet Danskebjerge.dk

Skriv indlæg ved at klikke på "Kommentarer" under hvert emne. Log-in er ikke nødvendigt.

NYHEDSBREV Juli 2011

Om Danskebjerge.dkPosted by Danskebjerge Fri, July 08, 2011 15:18:47
DANSKEBJERGE.DK's NYHEDSBREV
8. juli 2011

****************************

Der er grønt over alt i det frodige danske sommerland. Men der er også steder, hvor der er - hvidt!

Det gælder f.eks. på Møns Klint, hvor man i sidste måned afholdt det efterhånden traditionsrige Klinteløb. Har du set Danskebjerge.dk's reportage derfra? Ellers kan du stadig gøre det her:

http://www.danskebjerge.dk/artikler-klinteloeb2011.htm

I en anden del af landet løber man også på hvidt underlag. Det er i kalkminerne Mønsted og Daugbjerg, hvor Kalkmineløbet afholdes. I ruten indgår såvel en tur i selve minerne som en hel del bakker i terrænet omkring dem. Løbet er nu optaget på Danskebjerge.dk's liste over danske bjergløb:

http://www.danskebjerge.dk/bjergloeb2.htm

Men ellers er det bakker for de tohjulede, som er i fokus i denne tid. Med både et Tour de France, et Post Danmark Rundt og ikke mindst et VM ved København bliver sommeren og sensommeren en cykelhøjtid af de store her i Danmark. Det fremgår også af www.danskebjerge.dk's forside. Der er endda tilføjet en lille bjergrytter til sitets logo! :-)

På hjemmesiden finder du masser af information om både danske og udenlandske stigninger og lokaliteter. Og der er sket en del opdateringer på det seneste. Bl.a. om hårnålesving:

http://www.danskebjerge.dk/artikler-haarnaalesving1.htm

Herunder får du lige et par yderligere nyheder fra Danskebjerge.dk.

Mange bakkehilsner
Jacob
jt@danskebjerge.dk

*****************************

TRAPPERNE VED TVILLINGEBAKKERNE

Danskebjerge.dk har besøgt Sindbjerg og Stoubjerg. To markante bakker nær Silkeborg, som man kun kan bestige, hvis man tør sætte gang i pulsen. Her finder man også en af Danmarks absolut længste udendørs trapper - med ikke færre end 317 trin. Det placerer trappen på en foreløbig andenplads på listen:

http://www.danskebjerge.dk/artikler-haardestetrapper.htm

(Nu med video!)

------------------------------

STIGNINGERNE VED REBILD

Lindenborg Ådal er omgivet af store skråninger, der er guf for de bjergglade. Rebild Bakker kender mange, men også på den modsatte side af dalen er der nogle gode asfalterede stigninger, mens mountainbikere især kan fornøje sig med de udfordrende grusveje længere mod syd. Der er nu lavet et Google-kort over området. Se det her:

http://www.danskebjerge.dk/lindenborgaadal3.htm

------------------------------

VI BYGGER DA BARE SELV ET BJERG

Har du fulgt debatten? På www.danskebjerge.dk kan du stadig klikke dig videre til nyheder om byggeplanerne. Der er også mulighed for at komme med indlæg på bloggen om netop det emne. Er der andre steder, hvor et bjerg på 1000 meter i højden er tiltrængt?

------------------------------

VAR DER NOGET DU MISSEDE?

På www.danskebjerge.dk kan du under "Artikler" finde alle de artikler, der har været skrevet på Danskebjerge.dk. Du kan også gå ind under "Temaer". Så kan du fx læse om Danmarks højeste gravhøje (opdateret med nye billeder!), hårdeste stigninger, største bjerge mv. Endelig kan du søge på specifikke ting under "Søgning".

*****************************

  • Comments(0)//blogsbjerg.danskebjerge.dk/#post47