Blogsbjerg

Blogsbjerg

Denne blog er tilknyttet sitet Danskebjerge.dk

Skriv indlæg ved at klikke på "Kommentarer" under hvert emne. Log-in er ikke nødvendigt.

NYHEDSBREV Juni 2012

Om Danskebjerge.dkPosted by Danskebjerge Sun, June 10, 2012 12:18:59

Kære bjergven.

Du sidder nu med det 23. nyhedsbrev fra Danskebjerge.dk.

Siden 2009 er nyhedsbrevene udkommet med 1-2 måneders mellemrum. Denne gang gik der lidt længere tid. Det skal jeg beklage, men læs mere om dette nederst.

***

De seneste par måneder har budt på et væld af store og knap så store motionsarrangementer, der på den ene eller anden måde har handlet om danske højdedrag. Et af dem er Klinteløbet på Møn, som faktisk finder sted denne søndag (den 10. juni). Løbets rute slutter af med en trappe, hvor højdeforskellen på første og sidste trin er lige omkring 100 meter.

I sidste måned blev cykelløbet Grejsdalsløbet afviklet ved Vejle. Et stort arrangement, hvor ruterne byder på nogle af de skrappeste stigninger i Danmark. I år var der også en enkeltstart, der foregik ved Munkebjerg - landets måske mest fascinerende terræn for landevejsryttere.

Danskebjerge.dk har prøvet begge de nævnte løb og kan anbefale dem til alle, der holder af varieret natur og ikke er bange for at få pulsen tvunget i vejret.

Men der findes løb - for løbere -, der har endnu flere ingredienser med. Her skal du fx klemme dig gennem smalle minegange eller spadsere gennem udstillingslokaler på et museum. Altså ud over, at du skal forcere stigninger, der giver dig syre i benene. Lyder det for gakket? Vurdér selv ud fra Danskebjerge.dk's liste:

http://danskebjerge.dk/artikler-bakkedeoggakkede.htm

Hvis du ikke er til så meget pjat, men bare vil have stenhårde udfordringer, så er mountainbikeløbene "Fitnessdk MTB-løb" ved Slagelse og "1000Højdemeter" nær Silkeborg måske noget. Især det sidstnævnte er helt ekstremt kuperet og er kommet ind på førstepladsen på Danskebjerge.dk's liste over MTB-bjergløb:

http://danskebjerge.dk/bjergloeb3.htm

Fulgte du med i Giro d'Italias besøg i Danmark? Det var jo et gigantisk arrangement, og Danskebjerge.dk lavede en ret massiv foromtale af løbet og selvfølgelig især ruterne. Når det gælder information om ruter ved hhv. VM og Giro, har Danskebjerge.dk efter egen bedste vurdering været førende. Ruterne er blevet beskrevet udførligt i ord og fotos, og i forbindelse med Giro'en blevet alle tre etaperuter endda dokumenteret med film, som kunne ses på Danskebjerge.dk eller via Youtube. Ca. 10.000 gange blev de vist, og dertil kommer de p.t 13.000 hits, som Danskebjerge.dk's video fra opløbet på 2. etape har fået.

Interessen for Danskebjerge.dk's dækning af Giro'en kom også til udtryk ved, at bl.a. en redaktør fra Englands største cykelmagasin henvendte sig. Han havde dels set nogle af billederne på sitet, men han havde også været inde på de engelsksprogede sider, som Danskebjerge.dk havde lavet netop i anledning af Giro'ens visit i Danmark. (Jeg tror, der potentielt er et vist publikum til Danskebjerge.dk's forskellige artikler ude omkring i verden - måske især i Europa -, men det er også en tidsrøver at lave sider på flere sprog.)

Du kan se første side af foromtalen her:

http://danskebjerge.dk/artikler-giroruten1.htm

Og her er så tilbageblikket:

http://danskebjerge.dk/artikler-giroruten8.htm

http://danskebjerge.dk/artikler-giroruten9.htm

Da Danskebjerge.dk jo i sagens natur interesserer sig for variationer i landskabet, var Giro-ruterne mindst lige så skuffende som VM-ruten sidste år. Trist at der hverken ved VM eller under Giro'en var plads til nogle flere bakker, der kunne peppe det sportslige lidt op. Danskebjerge.dk har skrevet nogle læserbreve om den sag - læs ét af dem her:

http://danskebjerge.dk/topolitik5.htm

På bloggen Blogsbjerg kommer der også ind imellem nogle holdninger til udtryk. Men blogindlæggene kan også bare være et par uddybende kommentarer til nogle aktuelle begivenheder. Her er nogle eksempler på, hvad der har været skrevet på bloggen i de sidste par måneder:

Konservativ Danmark Rundt-rute 2012
Se Rubjerg Knude og dø
Her er den hårdeste stigning i årets Giro...
Bjerge er skønne, men...

Til slut et par ord om nyhedsbrevene fra Danskebjerge.dk. Som sagt var der denne gang gået lidt længere tid end normalt, siden sidste nyhedsbrev kom på gaden.

Det skyldes dels, at Danskebjerge.dk har haft travlt med nogle spændende ting, som du har fået beskrevet ovenfor, eller som du vil høre mere til senere på året.

Men det skyldes også, at opdateringerne mere og mere foregår via Facebook og Danskebjerge.dk's blog Blogsbjerg. Nyhedsbrevene vil frem over kun komme cirka kvartalsvis og vil i endnu højere grad end før samle op på nogle af de temaer og nyheder, der har været offentliggjort på sitet i de forudgående par måneder. De flittige besøgende på www.danskebjerge.dk vil med andre ord kunne opleve, at dele af nyhedsbrevet er "kendt stof", mens de lidt sjældnere gæster kan se nyhedsbrevet som en måde at blive ajourført på.

Husk i øvrigt at melde dig til nyhedsbrevet på ny, hvis du får ny mailadresse el.lign. Og så glæder jeg mig til at møde dig på Facebook.

Mange bakkehilsner
Jacob

****************************  • Comments(0)//blogsbjerg.danskebjerge.dk/#post93