Blogsbjerg

Blogsbjerg

Denne blog er tilknyttet sitet Danskebjerge.dk

Skriv indlæg ved at klikke på "Kommentarer" under hvert emne. Log-in er ikke nødvendigt.

Storebæltsbroen - en sejtrækker?

BakkesnakPosted by Danskebjerge Sun, May 22, 2011 23:38:12

Om en uge sker det igen. Storebæltsbroen bliver delvist lukket, så tusindvis af løbere kan få en unik oplevelse, mens de bevæger sig hen over et af Danmarks største bygningsværker.

Og ligesom op til de foregående broløb på Storebælt - og Øresund for den sags skyld - går snakken i krogene: Den er lumsk, den bro - den stiger jo!

Og ja, der ER en vis højdeforskel fra land og op til vejbelægningens højeste punkt midt på højbroen. Og stigningen er lang. Cirka 4,2 kilometer, uanset om det er fra øst- eller vestsiden du kommer.

Men hvis du er en af de heldige deltagere, så bare rolig. Stigningsprocenten er så lav, at det ikke er noget der for alvor vil præge dit løb. Det højeste punkt er ikke højere end ca. 70 meter over havet. Det betyder, at stigningsprocenten i gennemsnit er på beskedne 1,7 procent, sådan cirkus.

Som yderligere beroligelse kan nævnes, at denne stigning stort set er den eneste på hele turen. Og da det samlede antal højdemeter på halvmaratondistancen således næppe når over 90, må Broløbet på Storebælt betegnes som et ret nemt løb. Hvis man altså alene ser på rutens udformning.

Andre forhold kan gøre det til en anstrengede oplevelse. F.eks. hvis det er vindstille, og solen bager ned på den næsten skyggeløse bro. Eller hvis det blæser - imod deltagernes løberetning!

/Jacob

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.