Blogsbjerg

Blogsbjerg

Denne blog er tilknyttet sitet Danskebjerge.dk

Skriv indlæg ved at klikke på "Kommentarer" under hvert emne. Log-in er ikke nødvendigt.

Giro'ens danske kapitel bliver en parentes

Løb & ruterPosted by Danskebjerge Sun, May 27, 2012 21:03:03

Så er årets Giro d'Italia ved vejs ende. En Giro, der som bekendt havde et kraftigt rød-hvidt islæt. Hele tre etaper foregik i Danmark - med Herning og Horsens som primært omdrejningspunkt.

Men selvom man absolut må rose både initiativtagere og løbsarrangører for at have virkeliggjort et så stort projekt, så er der grund til en vis ærgrelse: Den sportslige spænding udeblev, og man forsømte at fremhæve de mindre kendte sider af den danske natur. Resultatet er formentlig, at det danske kapitel i Giro-historien ret hurtigt bliver glemt.

Fejlen lå i designet af ruterne. Selvfølgelig indgik der ingen store bjerge, for de findes ikke rigtig på disse breddegrader. Men hvorfor man på samtlige tre etaper fravalgte næsten alt, hvad der hed bakker, er mig stadig en gåde. Der er ikke så mange steder i Danmark, hvor terrænet for alvor kan udfordre toptunede ryttere, men det kan det faktisk i det midtjyske. Og jo mere udfordrende terrænet er på en rute, desto større er chancerne for, at løbet ender med andet end en massespurt.

Men netop sådan endte det på både 2. og 3. etape i Giro d'Italia: Et samlet hovedfelt hamrede ind mod mål, og vinderen blev den, der kunne træde hårdest på de sidste meter. Eller som undgik styrt. For det er jo konsekvensen af rutevalget på de danske Giro-etaper: De dramatiske højdepunkter bliver ikke af egentlig sportslig art, men kommer til at handle om, hvem der mon brager ind i barrieren næste gang eller bliver ramt af konkurrentens hjul og havner i asfalten.

Desværre er alt dette blot en gentagelse af, hvad der skete med VM i København sidste år. Ruterne er for nemme, og styrt bliver derfor de mest afgørende hændelser i løbene. Jeg synes, dette bør vække til eftertanke hos danske løbsarrangører.

Jeg kender godt argumenterne for rutevalget.

Først og fremmest handler det om økonomi. Dem, der betaler gildet, vil have noget til gengæld. Nemlig ved, at de bliver profileret udadtil. Det er helt forståeligt.

Jeg vil bare mene, at man profileres bedst, hvis det arrangement, man finansierer, også vækker begejstring hos dem, der ser på det. Tænk, hvilken værdi det ville have, hvis millioner af tv-seere nu sad tilbage med oplevelsen af, at Danmark faktisk har et landskab, der kan udfordre selv de skarpeste professionelle cykelryttere? Jeg er ikke et øjeblik i tvivl om, at man kunne have gjort mindst én af de danske Giro-ruter betragteligt hårdere og mere spændende, end tilfældet var, uden at logistikken ville have lidt under det.

I stedet har dette års Giro fasttømret en fordom: Danmark er fladt og en lille smule kedeligt.


/Jacob

  • Comments(2)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Danskebjerge Wed, June 06, 2012 15:01:27

Se også http://danskebjerge.dk/topolitik5.htm

Posted by Danskebjerge Mon, May 28, 2012 21:57:56

Dette indlæg blev også bragt som læserbrev i Horsens Folkeblad.